Ontdek de smaak van het seizoen
Met ons groentenabonnement oogst je een jaar lang seizoensgebonden, biologische groenten, rechtstreeks van ons veld. Van de eerste lentegroenten tot stevige winterkost – je bord is altijd gevuld met verse, smaakvolle producten!
- Voorjaar (april-mei): Radijzen, rode bieten, slamix, rapen, broccoli, savooikool, tuinbonen, boontjes, venkel, koolrabi, bloemkool, rapen, ...
- Zomer (juni-augustus): Aardappelen, ajuinen, prinsessenboontjes, doperwtjes, tomaten, paprika's, aubergines, komkommers, wortelen, slamix, venkel, look, ...
- Najaar (september-oktober): Broccoli, bloemkool, spitskool, suikermaïs, pompoenen, slamix, venkel, aardpeer...
- Winter (november-maart): Rode kool, spruitjes, boerenkool, palmkool, schorseneren, veldsla, knolselder, prei, wortelen, pastinaak, slamix, radijs, koolrabi...

GROENTEN









FRUIT








Smakelijk fruit, recht van het veld
Met ons fruitabonnement pluk je zes maanden lang vers, seizoensgebonden fruit rechtstreeks van onze velden. Dankzij de natuur is elke oogst uniek – soms overvloedig, soms verrassend – maar altijd puur en smaakvol!
- Voorjaar en vroege zomer (juni-juli): Aardbeien, frambozen, rode, witte, zwarte en roze bessen, kruisbessen, zomerframbozen
- Late zomer (augustus-september): Bramen, japanse wijnbes, herfstframbozen, meloenen
- Nazomer en herfst (september-november): Appels, peren, pruimen (oude hoogstambomen, verkrijgbaar in het winkeltje)



Het beste van 2 werelden
Met ons gemengd abonnement kan je zowel seizoensgebonden groenten als fruit oogsten. Kraakvers, gezond en over(h)eerlijk.
Voor slechts 51,6 euro per maand voorzie je jezelf van een jaarlang biologische groenten & fruit.


Duurzaam en ecologisch vlees
Bij De Heuvelaar werken we met Dubbeldoel Belgisch wit-blauw koeien, die zowel voor melk- als vleesproductie worden ingezet. In samenwerking met De Vaerendriesch zorgen we ervoor dat de melkkoeien die niet meer gedekt raken, een seizoen buiten kunnen grazen. Onze koeien genieten van kruidenrijk gras, frisse lucht en een gevarieerd dieet, waaronder geneeskrachtige planten zoals boerenwormkruid. In de winter krijgen ze groenteoverschotten, zelf gemaaid hooi en een biologische graanmix.
Ook onze schapen grazen ecologisch op verschillende natuurweides, waar ze voedzaam gras en geneeskrachtige kruiden vinden. De lammeren blijven 8 maanden bij ons voor ze geslacht worden. Ze krijgen drie maanden moedermelk en grazen daarna verder op verschillende weides. In de winter staan ze tussen de fruitbomen, waar ze ons ook helpen met bodemzorg.





Natuur/voedselbos aandeel
Investeer jij graag mee in de natuur op ons veld? Of steun je graag ons project, maar woon je te ver om zelf te komen oogsten?
Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk biodiversiteit op het veld te faciliteren.
Tot op heden hebben reeds een 100 tal bomen en meer dan 600m aan hagen en houtkanten op ons veld hun thuis gevonden. Hiervoor hebben wij 6000 euro geïnvesteerd en ettelijke dagen arbeid opgeofferd. Graag zouden wij dit willen delen en nog meer laten groeien door een gemeenschap van gemotiveerde mensen.
Wordt jij peter of meter van een stukje natuur?
Vanaf een donatie van 100 euro adopteer je een boom en hangen wij je naam bij deze boom.
Elke boom of struik die we de grond in krijgen is een overwinning voor het leven op deze plek en de naburige omgeving.
Met jou hulp kunnen we nog meer inzetten op de harmonie tussen landbouw en natuur!
U steun gaat rechtstreeks naar volgende projecten.
- onderhoud van reeds geplante bomen en hagen.
- nog meer wilde bomen en struiken
- voedselbos serre (kiwi, aardbei, passievrucht, druiven, ...)
- voedselbos boven op ons veld
De grenswaarde per investering is 5000 euro en het maximaal op te halen bedrag is 500000 euro

Shiitake Aandeel
Sinds kort zijn we een vruchtbare samenwerking gestart met "Maison Champignon" een stadsboerderij gespecialiseerd in het kweken van shiitakes.
Wat voor hun een restproduct is, de reeds gefruite blokken biologisch substraat, is voor ons een waardevol onderdeel van onze compost.
Je kan via hun website een aandeel op deze overheerlijke, lokale shiitakes bestellen en die worden dan 2 wekelijks door Bert afgezet in het winkeltje op ons veld.
Lokale bedrijven, die mekaar versterken en dan ook nog eens een gesloten kringloop vormen? Daar gaan we voor!
