Duurzaam en ecologisch vlees

Bij De Heuvelaar werken we met Dubbeldoel Belgisch wit-blauw koeien, die zowel voor melk- als vleesproductie worden ingezet. In samenwerking met De Vaerendriesch zorgen we ervoor dat de melkkoeien die niet meer gedekt raken, een seizoen buiten kunnen grazen. Onze koeien genieten van kruidenrijk gras, frisse lucht en een gevarieerd dieet, waaronder verschillende grassoorten, luzerne, rode- n witte klaver, weegbree, pimpernel en zoveel meer.

Ook onze schapen grazen ecologisch op verschillende natuurweides, waar ze voedzaam gras en geneeskrachtige kruiden vinden. De lammeren blijven 8 maanden bij ons voor ze geslacht worden. Ze krijgen drie maanden moedermelk en grazen daarna verder op verschillende weides. In de winter staan ze tussen de fruitbomen, waar ze ons ook helpen met bodemzorg. Ook zaaien we op onze groentebedden specifieke groenbedekkers die onze schapen heerlijk lekker vinden. Zo transformeren ze di begroeiing tot zeer vruchtbare mest. Die mest zorgt dan weer voor heerlijke gezonde groenten. De cyclus is rond!