Ontdek de smaak van het seizoen

Met ons groentenabonnement oogst je een jaar lang seizoensgebonden, biologische groenten, rechtstreeks van ons veld. Van de eerste lentegroenten tot stevige winterkost – je bord is altijd gevuld met verse, smaakvolle producten!

  • Voorjaar (april-mei): Radijzen, rode bieten, slamix, rapen, broccoli, savooikool, tuinbonen, boontjes, venkel, koolrabi, bloemkool, rapen, ...
  • Zomer (juni-augustus): Aardappelen, ajuinen, prinsessenboontjes, doperwtjes, tomaten, paprika's, aubergines, komkommers, wortelen, slamix, venkel, look, ...
  • Najaar (september-oktober): Broccoli, bloemkool, spitskool, suikermaïs, pompoenen, slamix, venkel, aardpeer...
  • Winter (november-maart): Rode kool, spruitjes, boerenkool, palmkool, schorseneren, veldsla, knolselder, prei, wortelen, pastinaak, slamix, radijs, koolrabi...

GROENTEN

FRUIT

Smakelijk fruit, recht van het veld

Met ons fruitabonnement pluk je zes maanden lang vers, seizoensgebonden fruit rechtstreeks van onze velden. Dankzij de natuur is elke oogst uniek – soms overvloedig, soms verrassend – maar altijd puur en smaakvol!

  • Voorjaar en vroege zomer (juni-juli): Aardbeien, frambozen, rode, witte, zwarte en roze bessen, kruisbessen, zomerframbozen
  • Late zomer (augustus-september): Bramen, japanse wijnbes, herfstframbozen, meloenen
  • Nazomer en herfst (september-november): Appels, peren, pruimen (oude hoogstambomen, verkrijgbaar in het winkeltje)

Het beste van 2 werelden, Gemengd abonnement

Met ons gemengd abonnement kan je zowel seizoensgebonden groenten als fruit oogsten. Kraakvers, gezond en over(h)eerlijk.  

Voor slechts 51,6 euro per maand voorzie je jezelf van een jaarlang biologische groenten & fruit. 

Duurzaam en ecologisch vlees

Bij De Heuvelaar werken we met Dubbeldoel Belgisch wit-blauw koeien, die zowel voor melk- als vleesproductie worden ingezet. In samenwerking met De Vaerendriesch zorgen we ervoor dat de melkkoeien die niet meer gedekt raken, een seizoen buiten kunnen grazen. Onze koeien genieten van kruidenrijk gras, frisse lucht en een gevarieerd dieet, waaronder verschillende grassoorten, luzerne, rode- n witte klaver, weegbree, pimpernel en zoveel meer.

Ook onze schapen grazen ecologisch op verschillende natuurweides, waar ze voedzaam gras en geneeskrachtige kruiden vinden. De lammeren blijven 8 maanden bij ons voor ze geslacht worden. Ze krijgen drie maanden moedermelk en grazen daarna verder op verschillende weides. In de winter staan ze tussen de fruitbomen, waar ze ons ook helpen met bodemzorg. Ook zaaien we op onze groentebedden specifieke groenbedekkers die onze schapen heerlijk lekker vinden. Zo transformeren ze di begroeiing tot zeer vruchtbare mest. Die mest zorgt dan weer voor heerlijke gezonde groenten. De cyclus is rond!

paddenstoel Aandeel

Sinds kort zijn we een vruchtbare samenwerking gestart met "Maison Champignon" een stadsboerderij gespecialiseerd in het kweken van verschillende gourmet paddenstoelen. 
Wat voor hun een restproduct is, de reeds gefruite blokken biologisch substraat, is voor ons een waardevol onderdeel van onze compost. 

Je kan via hun website een aandeel op deze overheerlijke, lokale gourmet paddenstoelen bestellen en die worden dan 2 wekelijks door Bert afgezet in het winkeltje op ons veld.
Lokale bedrijven, die mekaar versterken en dan ook nog eens een gesloten kringloop vormen? Daar gaan we voor!